Kampen mod madspild

Som fødevareproducent bliver man nødt til at forholde sig til problematikken omkring madspild. Det har vi selvfølgelig også gjort, og vi gør en aktiv indsats på flere punkter:

Helt fundamentalt mener vi at vi alle bør spise mindre, men markant bedre kød. Vi tror på at restauranter og spisesteder sagtens kan servere færre gram på tallerkenen, så længe kvaliteten bare er i top. Studier viser at man bliver hurtigere mæt af et velsmagende måltid, og da bedre kødkvalitet giver en fyldigere smag, må det i sidste ende betyde at færre gram kød både kan udgøre et mere end tilfredsstillende måltid, og gøre en forskel i mængden af madspild. Vi har en dialog med flere af vores kunder om hvordan vi sammen kan skære ned på mængden af kød i deres retter, uden at det går ud over kundeoplevelsen. Senest introducerede Café Korn-kæden en mindre, men mindst ligeså velsmagende (og mættende) burger på deres menukort.

Gennem hele fødevarekæden har vi fokus på at udskæringer bliver så præcise som muligt, så godt og brugbart kød ikke bare ender som afpuds i fondgryden i køkkenerne. Det er selvfølgelig en lang proces der både involverer vores egen og vores samarbejdspartneres produktion, men gennem god dialog med leverandører og kunder, optimerer vi hele tiden udskæringsprocedurerne, så vores kunder får nøjagtig det de bestiller, uden for meget udenomskød. På den måde medvirker vi til at mængden af madspild nedbringes.

Vi har dog helt naturligt en del kødaffald fra vores egen produktion. Vi forsøger som sagt at udnytte så meget af kødet som muligt, men det der alligevel bliver kasseret, bliver hentet og kørt til Daka, hvor det bliver genbrugt. Vores affald falder ind under kategori 3 for animalske biprodukter, og det betyder at det er så rent at det kan bruges til dyrefoder. På den måde ender meget lidt af vores eget kødaffald rent faktisk som spild.

Åbningstider

Mandag – fredag:
kl. 07.00 – 14.00

Følg os på