Nyt køleanlæg er klar

Siden medio februar har vi været i gang med at udskifte vores køle- og ventilationsanlæg til et mere strømbesparende og klimavenligt anlæg. Udskiftningsprocessen har været lidt mere omfattende og tidskrævende end først antaget, men nu er vi færdige og det gamle anlæg er helt slukket og lukket ned, og vi kører således nu fuldt ud på det nye system. Det betyder at vi allerede nu bruger mindre strøm end før udskiftningen, og vi forventer at kunne se en 25% reduktion i elforbruget om et års tid.

Det nye anlæg og den medfølgende strømbesparelse betyder dog ikke at vi også kan se frem til en nedsat CO2-udledning. Vi valgte nemlig allerede før sommerferien at vi fremover vil købe alt vores strøm fra vedvarende energikilder, således at vores elforbrug nu er CO2-neutralt. Det koster selvsagt lidt ekstra, men det har betydet at vi har skåret 35% af vores årlige CO2-udledning.

Selvfølgelig er det en stor investering at udskifte et så stort køleanlæg som det vi har, men når man ser på gevinsten, har vi slet ikke være i tvivl om at det var det rigtige at gøre. Selve udledningen af CO2 fra anlægget er reduceret og det bruger samtidig markant mindre strøm. Vi sparer altså penge mens vi belaster klimaet mindre.

Hos Öxneholm er vi derfor ikke et øjeblik i tvivl om at investeringer i en produktionsmæssig grøn omstilling er en god forretning.

Åbningstider

Mandag – fredag:
kl. 07.00 – 14.00

Følg os på